Myftiu Tërnava priti kryetarin e Unionit Shqiptar Mysliman në Austri, Vahidin ef. Behlulin

Prishtinë, 3 prill 2014
Myftiu i Kosovës, Naim ef. Tërnava, i shoqëruar nga sekretari i Kryesisë, H. Resul Rexhepi dhe drejtori për Diasporën, Ekrem ef. Simnica, priten sot Vahidin ef. Behlulin, kryetar i Unionit Shqiptar Mysliman në Austri.
Z. Behluli, pasi i falënderoi për pritjen, udhëheqësit e BIK-ut i informoi për aktivitet dhe strukturat e USHMA-së.
Ai më tutje tha se prioritet parësor i imamëve tanë është praktikimi i mësimbesimit dhe kultivimi i gjuhës shqipe tek brezi i ri. Ndërsa, gjithashtu tha se pret përkrahje dhe bashkëpunim edhe më të madh me BIK-un.

Në anën tjetër, Myftiu Tërnava z. Behlulin e përgëzoi për punën që po bën në kuadër të Unionit, dhe i premtoi përkrahjen e parezervë të BIK-ut për Diasporën. “Ne jemi të përkushtuar që të bëjmë atë që është më e mirë për besimtarët tanë në Diasporë. Ju në Austri keni bërë një punë të lakmueshme, e që duhet të ndiqet edhe nga të tjerët” tha ndër të tjerat Myftiu Tërnava.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Drejtori për diasporë Ekrem Simnica priti në takim Xheladin Leka imam në Zvicërr

Më 22 shkurt Drejtori për diasporë në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Mr. Ekrem S…