Myftiu Tërnava me kursistët e trajnimit “Ne Besojmë në Unitet së Bashku!”

Prishtinë, 16 maj 2014
E ARDHMJA E JONË E AFËRT ËSHTË INTEGRIMI NË BE
Myftiu i Kosovës, Mr. Naim Tërnava ka pritur sot në selinë e Kryesisë së BIK një grup të rinjsh nga 9 vende të BE që po ndjekin në Prishtinë   trajnimin “Ne Besojmë në Unitet së Bashku!”, të organizuar nga organizata  joqeveritare “Ligo Lex legis”.
Pasi u dëshiroj mirëseardhje në Kryesinë e BIK, Myftiu Tërnava, tha se është i nderur që sot takon të rinjtë  nga vendet e ndryshme të Evropës. “Prania e juaj në BIK për ne është e një rëndësie të veçantë, ngase ju keni rastin që të njiheni nga afër me mënyrën e funksionimit të BIK dhe ne kemi rast që të dëgjojmë vizionin tuaj”.

Me ka lënë mbresë motoja e juaj, mirëpo duhet ta keni parasysh që ne jemi të urdhëruar nga Zoti që të jetojmë së bashku. Ne si popull mund të merremi model për kultivimin e paqes e mirëbesimit ndërfetar, histori  te populli ynë nuk ka shënuar probleme e konfliktet me motive fetare, u shpreh myftiu Tërnava
Më tutje, myftiu tha se  feja islame mëson e thërret për  paqen, tolerancën,  respektin e mirëkuptimin.  Feja islame s’ka të bëjë asgjë me dhunën, mosdurimin e intolerancën.
Ndërsa, duke folur për kontributin për angazhimin e BIK, Myftiu, tha: “Bashkësia Islame e Kosovës në vazhdimësi ka kontribuar në kultivimin e paqes e tolerancës ndërfetare e ndërnaocionale . Ne, si bashkësi kemi marrëdhënie të shkëlqyera me Kishën Katolike, kurse marrëdhënie relativisht të mira edhe me Kishën Ortodokse” .
Në fund të bashkëbisedimit me të rinjtë nga vendet e BE dhe rajonit Myfti, tha: “Kosova është pjesë e Evropës, kosovarët si popull janë të orientuar për BE, e ardhmja e jonë e afërt është integrimi në BE”.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Drejtori për diasporë Ekrem Simnica priti në takim Xheladin Leka imam në Zvicërr

Më 22 shkurt Drejtori për diasporë në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Mr. Ekrem S…