Ballina Lajme Vizitë e suksesshme në Ankara

Vizitë e suksesshme në Ankara

Prishtinë, 13 prill 2017
Gjatë vizitës së tij zyrtare në Turqi Këshilltari i Myftiut Vedat ef. Sahiti  morri pjesë në aktivitetet e  Drejorisë së përgjithshme të vakufeve të Turqisë me rastin e e ditëve të vakufeve aktivitet ky që organizohet për cdo vit dhe për temë boshte  të forumit vjetor  kishte Vakufet e Kudsi Sherifit .
Gjatë takimit u miratua projekti i restaurimit të Xhamisë së Syriganës  me objektet përcjellëse dhe objektit të ri të mësimbesimit në qytetin e Rahovecit. Xhamia e Syriganës është  Xhami shekullit te XIX dhe është në listën e momumenteve të mbrojtura ,  ndërsa Objekti i  i Mësimbesimit në  Rahoves është objekt i ri modern  me të gjitha kushtet e nevojshme për mbarëvajtjen e mësimbesimit për të gjitha grupmoshat.  Realizimi i këtyre dy projekteve të do të filloj gjatë këtij viti.Gjatë takimit me drejtorin për monumente z. Suat Faruk Giray dhe drejtorin për investime z. Ibrahim Polat u konfirmua miratimi i  të dy projekteve.

Shfaq më shumë artikuj të ngjashëm
Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Përfunduan Garat e Njohurive Fetare në Nivel Shtetëror

Pas një pune të palodhshme 6 mujore të imamve dhe këshillave të Bashkësive Islame në organ…