Ballina Lajme Myftiu Tërnava uron për Ushtrinë e Kosovës nga Qabeja e bekuar

Myftiu Tërnava uron për Ushtrinë e Kosovës nga Qabeja e bekuar

Prishtinë, 14 dhjetor 2018

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, nga Qabeja e bekuar ka bërë lutje dhe ka uruar transformimin e FSK-së në ushtri të rregullt. Në urimin e tij thuhet:

“Në këtë ditë të bekuar të xhumasë, në vendin më të bekuar në tokë, nga Meka fisnike, e nën hijen e Qabesë, kibles së besimtarëve myslimanë, uroj qytetarët dhe Institucionet eKosovës, si dhe mbarë kombin tonë për formimin e ushtrisë së vendit tonë. Kjo ditë është e bekuar dhe e zgjedhur, teksa po bëjmë edhe hapin më të madh pas aktit të shpalljes së Pavarësisë, pra themelimin e Ushtrisë së Kosovës, e cila do të jetë gjithmonë forcë për ruajtjen e paqes dhe e cila nuk do të paraqes rrezik për asnjë popull dhe vend fqinj, por do të jetë vetëm siguri për të gjithë.

Nga Qabeja e bekuar, me duar të ngritura nga qielli, i drejtohemi Allahut të Gjithmëshirëshëm që ta bekojë e ta ruaj Ushtrinë e Kosovës. O Allah i Gjithëpushtetshëm, bashkoj zemrat e popullit tonë dhe zemrat e prijësve tanë në atë që Ti je i kënaqur, për hir të gjithë atyre dëshmorëve që dhanë jetën e tyre për këtë ditë të madhe.

Qofsh e bekuar përjetësisht, Ushtria e Kosovës!”

Myftiu i Kosovës,

Naim ef. Tërnava

Meke, 14.12.2018

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Konferenca Ndërkombëtare për Paqe dhe Solidaritet në Paris

Prishtinë, 17 shtator 2019 Sot filloi punën Konferenca Ndërkombëtare për Paqe dhe Solidari…