Ballina Lajme Myftiu Tërnava priti në takim drejtoreshën e shoqatës “Down Syndrome Kosova”, znj. Sebahate Beqirin

Myftiu Tërnava priti në takim drejtoreshën e shoqatës “Down Syndrome Kosova”, znj. Sebahate Beqirin

Prishtinë, 21 nëntor 2018

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, priti në takim drejtoreshën e shoqatës “Down Syndrome Kosova”, znj. Sebahate Beqirin, e shoqëruar nga kryeimami i Këshillit të Bashkësisë Islame të Podujevës z. Bekim Jashari.

Myftiu Tërnava fillimisht i dëshiroi mirëseardhje mysafires, e më pas e njohu me organizimin dhe punën e BIRK-ut, me theks të veçantë aktivitetet bamirëse që ka ky institucion në ndihmë të shoqërisë.

Drejtoresha e shoqatës, znj. Sebahate Beqiri, falënderoi Myftiun Tërnava për pritjen. Ajo foli rreth punës dhe angazhimin të kësaj shoqate, duke theksuar mënyrën e bashkëpunimit dhe ndihmës që mund të ofrojë BIRK-u për këtë kategori të shoqërisë.

Myftiu Tërnava tregoi gatishmërinë e tij dhe të institucionit që ai drejton, që të përkrahet dhe të mbështetet kjo organizatë, në mënyrë që edhe ata individë ta ndjejnë veten se janë pjesë e shoqërisë dhe të mos lihen në harresë, ngase kanë nevojë që të ndihmohen prej nesh si shoqëri, në mënyrë që të promovohen, respektohet dhe të mbrohen të drejtat e kësaj kategorie të shoqërisë.

Shoqata “Down Syndrome Kosova” është organizatë joqeveritare, e themeluar në mars të vitit 2007 nga prindërit e individëve me sindromën down. Misioni i shoqatës është ngritja e dinjitetit të individëve me këtë sindrom, duke avokuar për të drejtat dhe respektimin e tyre, si dhe për një gjithpërfshirje të plotë në shoqëri të kësaj kategorie.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Bereqeti ndihmoi me pako ushqimore 100 familje skamnore në Gjakovë

Prishtinë, 22 maj 2019Këshilli i Bashkësisë Islame i Gjakovës, në bashkëpunim me…