Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës ka bërë të gjitha përgatitjen për nisjen e haxhinjve drejt vendeve të shenjta

Prishtinë, 29 korrik 2019

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, gjegjësisht Drejtoria e Haxhit ka bërë të gjitha përgatitjet për nisjen e haxhinjve të Kosovës drejt vendeve të shenjta për të kryer një nga pesë kushtet e fesë Islame, haxhin. Fitim ef. Gashi nga Drejtoria e Haxhit tha se në këtë vit nën organizimin e Kryesisë së BIRK-ut për vende të shenjta për të kryer haxhin do të udhëtojnë 1.080 besimtarë, në mesin e të cilëve 370 janë gra.

Ai po ashtu ka njoftuar se grupi i parë i haxhinjve do të nisen nga Prishtina më 31 korrik, për të vazhduar pastaj me datë 1, 2 dhe 3 gusht kur do të niset edhe ekipi i fundit i haxhinjve drejt vendeve të shenjta

Çmimi i haxhit për besimtarët kosovarë këtë vit është 4.150 euro.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Mbi 20 ton mish kurbani shpërndahen për dy ditë për nder të festës së Kurban Bajramit

Prishtinë, 1 gusht 2020Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës sikur herëve tjera edhe këtë…